This Home in Thailand Features a Rock Climbing Wall and Light-Filled Brick Facade

Anonym Studio has designed a stunning 1,080 sq. meter home in Bangkok, Thailand, that comes with a full rock climbing wall and a gradient brick facade that allows dazzling patterns of light to shine in.

Dubbed Sailom House, the project is a four-story home that accommodates three families. The complex, designed in 2020, is meant to replicate a serviced apartment with functional spaces on each floor that all members can use.

On the first floor, common areas like the kitchen and living room have been laid out for communal use. Above that, each upper floor houses the residents’ bedrooms, along with additional living areas and pantries. Each story is linked together via two internal courtyards that open up into a space between the ground and fourth floor.

Notably, the house features an intricate climbing wall, an add-on requested by the owner who is an avid climber. The court hosts a walkway on each floor meant to overlap and combine spaces. The roof is elevated at the upper part of the court, creating a void that best facilitates airflow and natural lighting. The outdoor and indoor spaces meld together intentionally, allowing wind and light to obscure elements that exist inside and outside of the home.

The highlight of the home is the slotted brick facade that offers natural ventilation and a variety of dynamic patterns. The designers say that the brick materials were affordable, accommodate airflow and allow for heightened safety. The facade provides refuge to areas of the home that are exposed to excessive amounts of sunlight and has varying patterns that allow for more or less privacy, depending on where they’re placed. For the top parts of the house, the bricks become more perforated and airier, whereas the lower areas have tighter brick clusters.

The space between the home and the facade has been fashioned into a veranda dotted with potted plants, creating a greener living space. The building’s architects say the bricks used in the facade were styled without making any cuts, so calculating the ranges between each block, beam and lintel was done with intention.

“There is this element of craft to it as well,” said Phongphat Ueasangkhomse, one of the home’s architects.

The beams above the brick facade were left deliberately exposed, as were the air conditioning pipes in the living room, leading to a rustic and industrial feel. “I like this house because it isn’t about the crisp and polished details. We did everything the way it could and should be done. I wasn’t too serious or trying too hard about making everything flawless, and that’s what I love most about it,” added Phongphat.

In other news,  Sotheby’s International Realty listed a home in Houston, Texas, nicknamed “The Darth Vader House” due to its angular design. Check it out here.
Source: Read Full Article